トロント移民ライフ♪ FEEL TORONTO

カナダに移民してからの日常と、レイキのこと、ゴルフのこと、愛犬のことなどを綴っています。そして最近はヒーリーの話題です。どうぞよろしく。

active dry yeast VS instant dry yeast

I had the bread machine all set to bake a bread at 5 o'clock. I used a recipe in the manual that came with my machine, and then I added into my idea on it. I used
328g all-purpose flour
12g(3% of the weight) glutin flour
60g(15% of the weight) whole wheat bread flour
instead of 400g bread flour.
Another thing, I used soy milk instead of skim milk. I thought everything was fine. However, I found a big problem. It was that we can use an instant dry yeast with a bread machine, not active dry yeast. But I bought an active one. Normally, I can put that right dry yeast into the yeast pocket on the top lid. Then, when the time has come, the pocket will open to input the yeast on a dough. I had to take the yeast out from the pocket. I had no choice. I put that active dry yeast, warm water and some sugar into a small bowl to activate them. Then, I took out the dough from the machine and mixed with the activated yeast with hands and put the dough back. We'll see how it go.

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5時にパンが焼けるように全て準備が済んでいる。レシピはホームベーカリーに付いてきたマニュアルのものに少しアレンジをした。使ったのは
328g オールパーパス・フラワー(中力粉)
12g(粉の重さの3%) グルテン・パウダー
60g(粉の重さの15%) 全粒粉のパン用小麦粉
を400gの強力粉の替わりにした。
それともうひとつ、スキムミルクの替わりに豆乳を入れた。全て上手くいっていると思ったのだが、たいへんな事が発覚した。ホームベーカリーでは予備発酵の要らないインスタント・ドライ・イーストを使用する。予備発酵の必要なドライ・アクティブ・イーストではない。でも私の買ってきたのは予備発酵が必要な方だ。普通は、上蓋にあるイースト容器に正しい方のドライ・イーストを入れておく。するとイースト投入のタイミングで容器が開き、生地の上にイーストが入るようになっている。アクティブ・イーストは、イースト容器から出さなくては。他にどうしようもないので、ドライ・アクティブ・イーストと40℃位のお湯、砂糖を小さいボウルで予備発酵させた。それから練りあがってホームベーカリーの中で休んでいる生地を取り出し、目を覚ましたイーストと手で混ぜて、HBの中に戻しておいた。さて、どうなることか。