トロント移民ライフ♪ FEEL TORONTO

カナダに移民してからの日常と、レイキのこと、ゴルフのこと、愛犬のことなどを綴っています。そして最近はヒーリーの話題です。どうぞよろしく。

multigrain flour

I cheched the ingredients of the multigrain bread flour at a supermarket. I saw the very popular brand "ROBINHOOD" flour. It contains white and whole wheat flours, cracked wheat, cracked rye and whole flax. It sounds good, but only 3 kinds of grain. Then I went to the "Bulk Barn" to more reserch. First, I found the "Gluten flour". The directions said that put 1 tbsp for 3 cups flour or 2-3% of the weight. I can use the all-purpose flour for baking bread with this. Then I found 6 or 7 grain bread flour or 8 or 12 grain cereals. They have also so many different flours. Such as rye, tritical, oats, corn, barley, millet, flax seed, sunflower seed, buckwheat, sesame seed, soybean, spelt, quinoa, or more and more. I can't wait to bake a bread.

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スーパーマーケットで、マルチグレイン(多穀)のパン用小麦粉の原料をチェックしてきた。私が見たのはとっても一般的な"ロビンフッド"というブランドの粉。入っているのは白の小麦粉と全粒の小麦粉、砕いた麦、砕いたライ麦に、亜麻仁。いい感じに聞こえるが3種類の穀類だけである。そこで更に調べようと"Bulk Barn"に行ってみた。まず、"グルテン粉"を見つけた。使用法には小さじ1を3カップの小麦粉に入れるか、2−3%の重量になるように入れると書いてある。家にあるオールパーパスの小麦粉もこのグルテン粉を入れれば、パンを焼くのに使えるようになる。更に六穀や七穀(セブングレイン)の粉やシリアルなら八穀、十二穀のものも見つかった。他にもたくさんの粉が置いてあった。ライ麦、ライ小麦、オーツ麦、コーン、大麦、きび、亜麻仁、ひまわりの種、ソバ粉、胡麻、大豆(粉)、スペルト、キノアなどなど…。パンを焼くのが待ち遠しい。